Het verhaal van Petra

Petra: 'Ik liep vandaag van school naar huis. Ik had net mijn fiets gepakt toen ik de 4 pestkoppen van de klas tegen kwam. Ze botsten expres tegen me aan en begonnen zoals altijd ruzie te maken'.

'Wat gebeurde er dan?'

Petra: 'Eerst zeiden ze allemaal stomme dingen zoals: Petra is een trut, je ziet er niet uit met die bril, en meer van die flauwe dingen. Mijn tas werd van de fiets getrokken. Toen ik die terug wilde pakken, gooiden ze de tas met zijn vieren in de bosjes.'

'En? Heb je het aan je vader en moeder verteld?'

Petra: 'Ja, maar die zeiden dat dat er bij hoort en dat ik me maar moest verdedigen.'

Wie wordt er gepest en waarom?

Een bril, rood haar, sproeten of een beugel. Zou je daarom gepest worden? Soms is dat de reden. Je hoeft niet speciaal te zijn om gepest te worden. Je kunt ook gepest worden, omdat je de beste van de klas bent of juist niet. Ze pesten omdat je andere kleren draagt; als je reageert door te huilen of door driftig te worden hebben ze hun zin. In onze training leer je hoe je wel kunt reageren.

Soms weten de pestkoppen niet eens waarom ze pesten. Ze zijn er eens mee begonnen en tja, als je leuk reageert, is doorgaan natuurlijk leuk. Als je geen idee hebt dat je iemand er pijn mee doet, waarom moet je dan stoppen. Pestkoppen zijn niet altijd gemene kinderen. Er zijn kinderen die op school pesten en op een club echt aardig zijn of andersom.